Lite sämre kvalitet än vi hade hoppats på

Vi lämnade in ramar för smältning och rengöring. Det var i november 2012. Tiden gick och det blev vår och från företaget vi hade anlitat fick vi bara veta att dom snart skulle vara klara och att dom tyckte det var ett tråkigt jobb. Hela sommaren 2013 gick utan att ramarna blev klara. Vi fick hålla huvudet över vattenytan med de ramar vi hade. Det var lite bökigt, men det gick. På hösten började jag fråga igen men fick aldrig nåt besked. Sen en dag i november kom det ett telefonsamtal. En person på företaget garanterade att vi skulle få våra ramar i januari. Sen var det tyst igen. I början av februari, ringde jag och skickade mail men fick inget svar. Jag fick höra ryktesvägen att personerna som driver firman befann sig utomlands.

Eftersom det började närma sig vår och vi inte ville jobba med för få ramar en sommar till, köpte vi nya ramar och gjorde i ordning dom. Då kom det ett mail – “Var har du varit? Jag har försökt ringa dig tusen gånger”. Ramarna var klara. Efter bara ett och ett halvt år. Vad bra… Hade han ringt en enda gång, hade jag sett det. Hade han ringt tusen gånger hade jag både sett det och blivit galen.

Hursomhelst. Jag tänkte att jag får väl hämta ramarna då. Vi behövde vaxet. Jag kom dit och hade förstås förväntat mig rena ramar snyggt buntade. Nja, det var inte riktigt så. Dom var ganska slarvigt rengjorda. Under resans gång hade det nog varit rejält med vaxmal på dom också, för dom bar tydliga tecken på det. En del var det stora hål i. Dessutom låg dom i en stor bröte i butiken. Några hade nog hamnat under trucken, för dom var sönderbrutna. Som grädde på moset hade dom klippt bort tråden på varenda ram.

När jag frågade hur mycket vax det hade blivit, svarade han att det hade nog blivit sex kilo. På 140 ramar. När jag frågade hur det kunde bli bara sex kilo på 140 ramar, fick jag svaret att jag skulle ringa på onsdag när “rapporten skulle komma in”. Han ville alltså att jag skulle göra resan igen för att få mitt vax.

Det här är snälla killar som säkert försöker så gott dom kan, så jag tänker inte tala om vad företaget heter. Vi kommer knappas att anlita dom för vaxhantering igen. Det hade ju faktiskt varit enklare och billigare att bara köra ramarna till soptippen direkt.

Bortskänkes – ett gäng hyfsat rengjorda ramar utan tråd.

Ramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website